Ellen Vermeulen

Het heeft veel tijd gevraagd om te zien wat inclusief onderwijs kan zijn. De nuances. Om de moeilijkheden en de complexiteit te benoemen, en de opportuniteit die dat met zich meebrengt. Ik denk dat ik beter ben gaan begrijpen op het moment dat ik zelf ben gestopt met het vormen van een oordeel. Als ouder gaat het daar iedere dag over, denk ik. Over het zoeken naar wat wel kan, het zoeken naar nieuwe mogelijkheden wanneer iets moeilijk loopt. En wat ik heb gezien, zowel thuis als op school, is indrukwekkend. Er wordt veel gesproken over inclusief onderwijs, er zijn zoveel meningen. Er wordt zelden tijd genomen om te kijken. Met deze film druk ik mijn verlangen uit om anders te kijken naar een onderwerp waar de meningen al over gevormd zijn.

Mijn voornaamste doel is om een film te maken die dicht bij de kinderen blijft, ik wil over de kinderen vertellen en zo dicht als mogelijk bij hun standpunt blijven. Ik kan niet in hun schoenen lopen maar door veel tijd met hen door te brengen, wil ik iets vertellen dat waarachtig is. Na een maandenlange observatie in verschillende klassen, door deel te worden van de klas, is het zoeken naar een vorm waarin de kinderen zich kunnen bewegen en waarbinnen iets authentiek kan ontstaan. Ieder kind is uniek, net als iedere klas. Dat is een vraag die ik mij voortdurend gesteld heb: hoe een film maken over een dermate controversieel thema, waar zoveel mensen bij betrokken zijn, zonder de uniciteit van iedere situatie te verliezen? Ik moet loslaten, en mij laten meenemen door de kinderen zelf. Iedere dag opnieuw loslaten om mij over te geven aan het moment zelf.

www.cherejeanne.net

Inti Films, Peter Krüger

Inti Films is een onafhankelijk Belgisch productiehuis opgericht in 1993 door Peter Krüger. De focus ligt op de productie van creatieve documentaires en art-house films met internationale relevantie.
Inti Films wil anders zijn in de audiovisuele markt van vandaag door het produceren van films die er toe doen, de kijker uitdagen en ons doen nadenken over de wereld rondom ons. Recente bekende producties zijn o.a. ‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, ‘N The Madness of Reason’ van Peter Krüger,’Drift’van Benny Vandendriessche & Dirk Hendrikx, ‘Episode 3: Enjoy Poverty’ van Renzo Martens…

http://www.intifilms.com

GEREALISEERDE FILMS Ellen Vermeulen

9999

9999 verweeft de verhalen van vijf geesteszieke misdadigers. Ze wachten allen op hun vrijlating, troost, hoop en vrijheid. Het leven achter tralies lijkt geenszins op het leven buiten de gevangenismuren. In de gevangenis staat de tijd stil. Het enige wat hen rest is de voortdurende confrontatie met zichzelf, met hun daden en hun ziekte. Er is niks anders. We verdwijnen, samen met de personages, achter de onverbiddelijke deur. En wachten samen met hen.

Geselecteerd voor meer dan 18 film festivals, Special Jury Mention op Visions du Réel / Regard Neuf, Genomineerd voor Ensor ‘best documentary’ op film festival Oostende, Gelauwerd met de Human Rights Unltd. / Fried Van Hoof Award. 9999 draagt het ‘Amnesty approved’-label.

http://www.9999themovie.com

CATCH-19to25

A personal reflection about the relation between a man and his peculiar life and work circumstances. The film focuses on details, like the protagonist, and gives insight in a major problem of society: the temporal housing of victims of war.

Premiere at Document Human Rights Filmfestival. Part of the series ‘4×7’
Production: De Chinezen

http://www.canvas.be/4-x-7

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close